Boren

Boren is een veelgebruikte techniek om gaten in plaatwerk te maken. Wanneer er specifieke eisen zijn voor de ruwheid of er is een diameter vereist die kleiner is dan de plaatdikte dan worden de gaten in uw product geboord. Wij bezitten het daarvoor vereiste boorgereedschap en kunnen zeer nauwkeurig gaten boren. Wij boren in diverse metalen. Zo kunnen wij in staalplaat boren, maar ook in RVS, aluminium en slijtvaste en sterke staalsoorten.

Metalen als staalplaat met een doorsnee tot 50 millimeter boren we voor u, grotere gaten kunnen wij CNC-frezen of snijden. Onze freesmachines zijn uitgerust met boorgereedschap om grote gaten te boren en om een grote serie gaten snel te kunnen boren.

Tappen

Wij kunnen gaten ook tappen in staal, RVS en aluminium plaatwerk. Tappen is een bewerking voor het aanbrengen van een schroefdraad in een boorgat. Het betreft een zogenaamde binnenschroefdraad die handmatig, met een handboormachine of met een CNC-freesmachine aangebracht kan worden.

Belangrijk bij het aanbrengen van schroefdraad is de minimale plaatdikte. Bij dun plaatwerk is het mogelijk om te vloeiboren/vloeitappen. Daarbij wordt door de combinatie van hitte, wrijving en hoge kracht het materiaal door de plaat heen gedrukt.

Afhankelijk van uw materiaal of product kiezen we de juiste techniek. Flexibiliteit en snelheid staan ook hierbij altijd voorop bij Combi-Tech!

Vraag nu een offerte aan!

Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs met korte levertijden.

Stuur mij een offerte!