Lasersnijden: dé specialiteit van Combi-Tech!

Combi-Tech beschikt over twee geautomatiseerde Mazak vlakbedlasersnijders met CO2 laserbron. Daarnaast staat er nog een Mazak Optiplex 3015 Fiber II met een 4 kW Fiber laser van Mazak, zonder automatisering. De Fiberlaser staat er nu drie jaar. Het was de eerst 4kW Mazak Fiberlaser in de Benelux!

Fiberlaser

Met onze investering in de geavanceerde Fiberlaser hebben wij goed ingespeeld op de vraag naar producten in dunne plaat. Vooral onder de 6 mm zeer snel kunnen snijden heeft de concurrentiekracht van Combi-Tech sterk vergroot. Behalve een veel lager stroomverbruik en nauwelijks onderhoudskosten is het vooral de hoge snijsnelheid die in dunne plaat de doorslag geeft. We snijden tot wel drie keer sneller waardoor we onze beloftes aan de klant waar kunnen maken: snel leveren, van 1 tot 1000 stuks, tegen een scherpe prijs!

CO2 laser

De geautomatiseerde CO2-lasers laat Combi-Tech 24 uur per dag draaien. De robuuste CO2 laser is de beste en snelste technologie voor het wat dikkere werk: 6 tot 15 mm in staal en RVS. Bij het lasersnijden van zowel plaat als buis worden de nachtelijke uren volop benut. De kleine series worden overdag afgewerkt. Met weer als belangrijkste doel: de klant ontzorgen door kwalitatief hoogstaande producten te maken met korte levertijden.

Verregaande automatisering met de Optiplex 3015

De nieuwe Mazak Optiplex 3015 is helemaal afgestemd op man-arm snijden. De machine is voorzien van automatische nozzle- en kopwisseling. Verder heeft hij een materiaalspreider die automatisch de platen lift, de dikte meet en met perslucht een eventueel tweede plaat die opgepakt wordt, los blaast. Met de nieuwe Linecontroler van Mazak worden de snijprogramma’s in verschillende plaatdikte automatisch in de goede volgorde achter elkaar geplaatst. Tenslotte zit er ook nog een nieuwe afzuiger op die zodra brand gedetecteerd wordt, alles afsluit en erger voorkomt!

Onze lasersnijmachines

  • Mazak Mark III
  • 2.5 kw co2 machine  met FMS
  • Mazak optiplex fiber 4kw
  • Mazak optiplex Co2  4k  met FMS

Materialen

Om de machines optimaal te benutten in hun prestaties hebben wij ervoor gekozen om de volgende materialen te snijden:

  • Staal / st52/ hoog sterkte staal  etc  Max afm 3000×1500  t/m 20mm dik
  • Rvs 304/ 316/ 430  max afm 3000×1500  t/m 12mm dik
  • Zincor   max afm. 3000×1500  dik t/m 3mm
  • Aluminium  max afm. 3000×1500  dik t/m 6mm
  • Sendzimir  max afm. 3000×1500  dik t/m 4mm
  • Koper, messing

U kunt altijd even contact opnemen mocht uw materiaal of afmeting er niet tussen staan.

Vraag nu een offerte aan!

Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs met korte levertijden.

Stuur mij een offerte!