Veelzijdig en flexibel

Boren en tappen

Zijn er specifieke eisen aan de ruwheid van boorgaten in uw plaatwerk of is de diameter van uw gewenste boorgat kleiner dan 0,6x de plaatdikte? Dan worden gaten in uw plaatwerk niet lasergesneden, maar geboord. Daarbij kunnen wij uw plaatwerk voorzien van een interne schroefdraad; het zogenaamde tappen. De keuze voor de bewerking hangt af van veel factoren. Onze experts helpen u graag. Wij werken onder meer voor machinebouwers en assemblagebedrijven en staan bekend om onze ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Afspraak is afspraak. Altijd.

Boren en tappen: snelle en scherpe prijs

Als u het boren en tappen laat verzorgen door Combi-Tech in Uden, kunt u ervan op aan dat u de levering ontvangt op het afgesproken moment en dat u een scherpe prijs hebt gekregen. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar dat is zeker niet overal zo. Regelmatig zien we om ons heen dat leveringen te laat komen of dat kosten oplopen, ondanks vooraf gemaakte afspraken.

Afspraken zijn bij ons heilig en het persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. De meesten van onze opdrachtgevers zijn toonaangevende machinebouwers en assemblagebedrijven, waarbij stilstand van het operationele proces tot grote problemen kan leiden. U kunt erop rekenen dat wij er alles aan doen om te leveren volgens afspraak, zodat uw proces ongehinderd door kan gaan. Iedere dag weer.

Vragen over Boren en tappen?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op onze website? Wij staan voor u klaar.

Vraag nu een offerte aan

Hoge kwaliteit, scherpe prijs en snel geleverd. Vanzelfsprekend. Maar belangrijker nog: persoonlijke service.

Direct offerte aanvragen

Waarom boren en niet lasersnijden?

Combi-Tech staat bekend om het lasersnijden van onder meer plaatwerk. Doorgaans worden gaten in plaatwerk direct meegesneden door de laser. Maar soms zijn er specifieke eisen aan de ruwheid van het boorgat of is het boorgat erg klein ten opzichte van de plaatdikte. Dit zijn redenen om het plaatwerk te boren, in plaats van te lasersnijden. 

Mogelijkheden van boren van plaatmateriaal

Het boren van plaatmateriaal is weliswaar een ‘handmatige’ activiteit, maar ons gereedschap stelt ons in staat om dit zeer nauwkeurig te doen. 

Wij boren gaten tot een doorsnede van 20mm. Hebt u grotere gaten nodig? Dan schakelen wij over op de lasersnijder. Wij boren in staalplaat, maar ook in RVS (roestvast staal), aluminium en slijtvaste en sterke staalsoorten.


Tappen voor interne schroefdraad

Hebt u binnenschroefdraad nodig in uw boorgaten? Deze bewerking heet Tappen en wij helpen u hier graag bij. De binnenschroefdraad kunnen we handmatig, met een handboormachine of met een CNC-freesmachine aanbrengen. De keuze hangt af van de oplage, dikte van het plaatmateriaal en de diameter van het boorgat.

Waarvoor hebt u boorgaten of schroefdraden in uw plaatwerk nodig? Wij geven graag advies; neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Met welke bestanden kunnen jullie werken?

In principe kunnen wij alles aan. Zelfs met ruwe schetsen kunnen we vooruit en indien nodig verzorgen wij de 3D engineering voor u. Verder zijn de gangbare bestandsformaten altijd welkom: .DXF .DWG .STEP .EGES .Solidpart .IPT

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then