Van vlakke plaat naar 3D model, zonder lassen!

Kanten

Onze moderne kantbanken maken snel en nauwkeurig complexe producten. Wij buigen één vlakke plaat tot een 3D model, zonder hier delen aan te lassen. Wij werken onder meer voor machinebouwers en assemblagebedrijven. Zowel in Nederland als in Duitsland en België staan we bekend om onze ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Afspraak is afspraak. Altijd.

Direct contact

Kanten: snel een scherpe prijs

Als u het (CNC) Kanten van uw plaatwerk laat verzorgen door Combi-Tech in Uden, kunt u erop rekenen dat u de bestelling ontvangt op het afgesproken moment en dat u een scherpe prijs hebt gekregen. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar dat is zeker niet overal zo. Regelmatig zien we om ons heen dat leveringen te laat worden geleverd of dat kosten oplopen, ondanks vooraf gemaakte afspraken.

Afspraken zijn bij ons heilig en het persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. De meesten van onze opdrachtgevers zijn toonaangevende machinebouwers en assemblagebedrijven, waarbij stilstand van het operationele proces tot grote problemen kan leiden. U kunt erop rekenen dat wij er alles aan doen om te leveren volgens afspraak, zodat uw proces ongehinderd door kan gaan. Iedere dag weer.

Vragen over Kanten?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op onze website? Wij staan voor u klaar.

Vraag nu een offerte aan

Hoge kwaliteit, scherpe prijs en snel geleverd. Vanzelfsprekend. Maar belangrijker nog: persoonlijke service.

Direct offerte aanvragen

Hoe werkt (cnc) kanten?

Met Kanten buigen wij een vlakke plaat tot een 3D object, zonder hieraan te lassen. Dit heeft als voordeel dat er geen zwakten kunnen ontstaan in bijvoorbeeld een lasnaad. Het materiaal behoudt zijn integriteit. Een 3D model buigen kan ook met een zetbank, maar hier hebben wij niet voor gekozen. Bij het Zetten moet een plaat namelijk worden vastgezet in de zetbank en dit kost aardig wat tijd. Om de productie zo efficiënt mogelijk te maken (en snelle levertijden te kunnen garanderen) maken wij gebruik van moderne Amada kantbanken.

Kanten kan volledig handmatig, maar om de kwaliteit zoveel mogelijk te borgen, maken wij gebruik van computergestuurde (CNC) kantbanken. De programmering wordt bij ons gedaan door ervaren kanters/werkvoorbereiders. De configuratie wordt vervolgens in de kantbank geladen en de operator plaatst zorgvuldig de platen tussen de matrijzen. Deze werkwijze levert veel efficiency en daarmee snelheid op.

Kanten is beslist niet eenvoudig, omdat er goed rekening gehouden moet worden met de zetvolgorde, als er meerdere hoeken in een plaat moeten worden aangebracht.

Onze kantbanken

Onze Amada kantbanken zijn gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te programmeren en leveren constante resultaten over de gehele buiglengte. Dat is natuurlijk fijn voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten. Hoe beter onze machines werken, hoe voordeliger wij kunnen produceren. 

De veiligheid van onze mensen is van het allerhoogste belang. Dat is dan ook de reden voor ons om te blijven investeren in de nieuwste apparatuur. Daarbij worden de nieuwere machines steeds milieuvriendelijker, gezien de ontwikkelende technologie voor energiebesparing. Zo werken wij als bedrijf voortdurend aan onze duurzaamheid.

Veelgestelde vragen

Met welke bestanden kunnen jullie werken?

In principe kunnen wij alles aan. Zelfs met ruwe schetsen kunnen we vooruit en indien nodig verzorgen wij de 3D engineering voor u. Verder zijn de gangbare bestandsformaten altijd welkom: .DXF .DWG .STEP .EGES .Solidpart .IPT

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then