Uw plaatwerk in 2D en 3D

Engineering

Hebt u een idee voor een machine-onderdeel of halffabricaat maar ontbreekt het u aan de kennis of tijd om hiervoor een professioneel 2D en 3D ontwerp te maken? Wij helpen u bij de engineering, ofwel het technisch ontwerp. Onze ervaren engineers zetten uw idee om in een concreet en produceerbaar model. Bovendien hebben zij veel kennis van het metaalbewerkingsproces en weten ze de (on)mogelijkheden optimaal te benutten. Wij werken onder meer voor machinebouwers en assemblagebedrijven en staan bekend om onze ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Afspraak is afspraak. Altijd.

Engineering: snel een scherpe prijs

Als u de engineering van uw plaatwerk laat verzorgen door Combi-Tech in Uden, kunt u erop bouwen dat u de concepten of finale tekeningen ontvangt op het afgesproken moment en dat u een scherpe prijs hebt gekregen. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar dat is zeker niet overal zo. Regelmatig zien we om ons heen dat leveringen te laat komen of dat kosten oplopen, ondanks vooraf gemaakte afspraken.

Afspraken zijn bij ons heilig en het persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. De meesten van onze opdrachtgevers zijn toonaangevende machinebouwers en assemblagebedrijven, waarbij stilstand van het operationele proces tot grote problemen kan leiden. U kunt erop rekenen dat wij er alles aan doen om te leveren volgens afspraak, zodat uw proces ongehinderd door kan gaan. Iedere dag weer.

Vragen over Engineering?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op onze website? Wij staan voor u klaar.

Vraag nu een offerte aan

Hoge kwaliteit, scherpe prijs en snel geleverd. Vanzelfsprekend. Maar belangrijker nog: persoonlijke service.

Direct offerte aanvragen

Waarom engineering van plaatwerk?

Als een onderdeel al bestaat, hoeft u het niet te maken. Maar soms is het nèt niet wat u zoekt. Of misschien wilt u iets revolutionair anders? En af en toe kan het zelfs veel goedkoper als u het zelf maakt. In zulke gevallen verzorgen wij graag de engineering voor u.

Natuurlijk kan een onderdeel ‘from scratch’ verzonnen en ontworpen worden. Maar vaak is het voordelig als we bestaande standaard inpers- of montageonderdelen gebruiken in uw ontwerp. Zo praktisch staan we erin. 

Wij berekenen de constructie en bepalen (eventueel samen met u) welke materiaalsoorten en materiaaldikte er gebruikt moet worden voor het beste resultaat van uw onderdeel. Uiteindelijk moet het technisch ontwerp van uw plaatwerk voldoen aan de voorschriften voor sterkte, gewicht en uiteraard kosten. Waar mogelijk werken we voor het hele onderdeel met dezelfde plaat. We tekenen het te ontwerpen plaatwerk zo efficiënt mogelijk in.

De kennis die wij hebben opgebouwd van het gehele metaalbewerkingsproces, gecombineerd met de kennis van machinebouw en assemblage, waarborgen altijd een optimaal eindresultaat.

Engineering met Solidworks

Onze specialisten werken voor het technisch ontwerpen van plaatwerk met het softwarepakket Solidworks. Deze intuïtieve software stelt ons in staat om snel onderdelen, samenstellingen en 2D tekeningen te maken. Daarbij biedt de software uitgebreide mogelijkheden om 3D ontwerpen te maken. 

Solidworks is gekoppeld aan onze machines, waardoor uw ontwerp geheel automatisch wordt geproduceerd. Gegarandeerde kwaliteit van eerste idee tot eindproduct! En met de bekende snelheid van onze lasers heeft u uw producten snel in huis.

Veelgestelde vragen

Met welke bestanden kunnen jullie werken?

In principe kunnen wij alles aan. Zelfs met ruwe schetsen kunnen we vooruit en indien nodig verzorgen wij de 3D engineering voor u. Verder zijn de gangbare bestandsformaten altijd welkom: .DXF .DWG .STEP .EGES .Solidpart .IPT

Wat is de maximale afmeting van platen die jullie kunnen lasersnijden?

3000 x 1500 mm

Snijdt jullie buislaser ook 3D?

Nee, wij snijden in zogenaamd 2,5D. Dat wil zeggen: wij snijden altijd loodrecht op het materiaal. Wij kantelen het materiaal en de laserkop komt nooit onder een hoek te staan.

Wat is de maximale plaatdikte die jullie kunnen lasersnijden?

Aluminium 15 mm, staal 20 mm, RVS 15 mm, koper en messing 8 mm

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then