Elk type plaatwerk in Staal, RVS en Aluminium!

Lassen

Om een one-stop-shop te kunnen zijn voor onze klanten, bieden wij naast het lasersnijden en kanten ook specialistisch laswerk aan. Denk hierbij aan MIG-lassen, MAG-lassen en TIG-lassen. Wij werken onder meer voor machinebouwers en assemblagebedrijven. Zowel in Nederland als in Duitsland en België staan we bekend om onze ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Afspraak is afspraak. Altijd.

Direct contact

Lassen: snel een scherpe prijs

Als u laswerk laat verzorgen door Combi-Tech in Uden, kunt u erop bouwen dat u de bestelling ontvangt op het afgesproken moment en dat u een scherpe prijs hebt gekregen. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar dat is zeker niet overal zo. Regelmatig zien we om ons heen dat leveringen te laat worden geleverd of dat kosten oplopen, ondanks vooraf gemaakte afspraken.

Afspraken zijn bij ons heilig en het persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. De meesten van onze opdrachtgevers zijn toonaangevende machinebouwers en assemblagebedrijven, waarbij stilstand van het operationele proces tot grote problemen kan leiden. U kunt erop rekenen dat wij er alles aan doen om te leveren volgens afspraak, zodat uw proces ongehinderd door kan gaan. Iedere dag weer.

Vragen over Lassen?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op onze website? Wij staan voor u klaar.

Vraag nu een offerte aan

Hoge kwaliteit, scherpe prijs en snel geleverd. Vanzelfsprekend. Maar belangrijker nog: persoonlijke service.

Direct offerte aanvragen

Hoe werkt lassen?

Met Lassen verbinden we materialen aan elkaar met druk en/of warmte. Hierbij wordt het materiaal op de plek van de verbinding in vloeibare of deeg-achtige staat gebracht. Soms wordt hierbij een materiaal toegevoegd dat ongeveer dezelfde samenstelling heeft. Hierdoor ontstaat een continuïteit tussen de delen die worden verbonden. Lassen is anders dan solderen, in die zin dat bij solderen alleen het toevoegingsmateriaal wordt gesmolten. Bij lassen worden ook de te verbinden delen gesmolten.

Wij beheersen verschillende soorten lasprocessen, voor verschillende metaalsoorten (Staal, RVS en Aluminium). Bij Combi-Tech kunt u terecht voor MIG-lassen, MAG-lassen en TIG-lassen. Deze technieken vallen alle drie onder de noemer Booglassen.

MIG-lassen en MAG-Lassen

MIG- en MAG-lassen zijn vrijwel hetzelfde, alleen wordt er per methode een ander gas gebruikt (inert of actief). Bij MIG- en MAG lassen wordt een constante spanning gebruikt. Deze technieken zijn tegenwoordig het meest gebruikt, vanwege de veelzijdigheid en snelheid.

TIG-lassen

Bij TIG-lassen wordt ook gewerkt met een inert gas. Dit edelgas ontleedt niet bij hoge temperaturen, waardoor het materiaal niet wordt aangetast. Dit zorgt voor hoogkwalitatief laswerk, met vrijwel nooit last van insluitsels. Het wordt gezien als een vrij moeilijke methode en niet iedereen beheerst het TIG-lassen zoals wij bij Combi-Tech.

ROBOTLASSEN: SNEL EN NAUWKEURIG SERIEMATIG WERK

Seriematig laswerk voeren wij uit met behulp van lasrobots. Een computergestuurde robotarm voert de voorgeprogrammeerde handelingen telkens exact op dezelfde manier uit. De kans op onvolkomenheden wordt hiermee geminimaliseerd en de snelheid van een lasrobot ligt natuurlijk veel hoger dan bij een menselijke lasser. Vaak zien we dat een lasrobot het werk van 4 mensen kan evenaren in snelheid.

Met robotlassen hoeft u voor uw serie nooit meer te kiezen voor efficiency of kwaliteit. U krijgt het beste van beide werelden!

Veelgestelde vragen

Met welke bestanden kunnen jullie werken?

In principe kunnen wij alles aan. Zelfs met ruwe schetsen kunnen we vooruit en indien nodig verzorgen wij de 3D engineering voor u. Verder zijn de gangbare bestandsformaten altijd welkom: .DXF .DWG .STEP .EGES .Solidpart .IPT

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then